- 3/4 csésze barna lencse
- 1 és 1/2 csésze víz
- 1/4 csésze felkockázott édesburgonya
- 1/4 sárga kaliforniai paprika felaprítva
- 1 ek. ghí
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/3 tk. só
- 1/2 tk. édeskömény mag
- 1 tk. őrölt koriander
- 1 és 1/2 ek. tejszín
- 1 ek. apróra vágott koriander levél (opcionális)
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a megmosott lencsét, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig. Adjuk hozzá a kurkumát, a sót és az édesburgonyát.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a ghín a paprikát majd az édeskömény magokat és az őrölt koriandert is. Amikor a paprika nagyjából megpuhult, adjuk az egészet a lencséhez.
- Főzzük addig, míg az édesburgonya teljesen megpuhul, akkora kész a lencse is
- Tálalás előtt 5 perccel öntsük bele a tejszínt, és ha szeretnénk, szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése