- 1/2 csésze baszmati rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1/4 csésze krumpli
- 1/4 csésze friss borsó vagy vajbab
- 1/4 csésze karfiol
- 1/4 csésze kaliforniai paprika
- 2 ek. napraforgó olaj
- 1 ek. koriander levél
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, majd vegyük a tűzhelyet takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni.
- Közben pároljuk vagy főzzük meg az apróra vágott krumplit és a karfiolt.
- Az olajon pirítsuk meg a gyömbért, aztán adjuk hozzá a paprikát.
- Tegyük tálaló edénybe, adjuk hozzá a zöldségeket, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése