- rizs
- dhal
- zöldségek (főzve, párolva, sütve)
- csapati kenyér
- gyümölcs csatni
- egy kis saláta - valami friss
- lasszi (joghurt ital) vagy gyümölcsös ital (citromos víz)
- édesség (desszert)
Ájurvédikus ételt főzni könnyű és hatékony. Az egészet kevesebb mint egy óra alatt el lehet készíteni. Segít, ha előkészülsz, és jól szervezel. ;)
Kezdj azzal, hogy kiméred a dolgokat, megmosod a rizst és a dhalt. Ez után készítsd el a házisajtot (paneer) és a csapati tésztáját. Ez után főzd meg a dhalt és a rizst (néhány dhalfajtát be kell előtte áztatni egy éjszakára). Ez után jön a csatni és a zöldségek felaprítása. A fűszerek és az egyéb hozzávalók legyenek könnyen elérhető helyen. Ha menet közben elmosod és elpakolod, amire már nincs szükséged, több helyed lesz és a végére nem lesz nagy felfordulás.
Este készülj elő a következő napra: áztasd be a dhalt, ha szükséges, és készítsd el a friss joghurtot.
Ájurvédikus ételt főzni örömteli és felemelő. Ha már gyakorlott leszel benne, a különböző fűszerek, dhalfélék használata spontánná válik, elkezded használni a kreativitásod, hogy ízletes és tápláló menük sokaságát főzd meg a szeretteid számára. A receptek ötletet adnak, hogy miként főzzünk a számunkra optimális étrendnek és a szezonális alapanyagoknak megfelelően. Az itt található receptek általában 2-3 főre érvényesek, hacsak nincs más feltüntetve. Azok, akik az egész családnak főznek, adhatnak az ételekhez váta, pitta vagy kapha csurnát a családtagok egyéni igényének megfelelően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése