- 1/2 csésze rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1 ek. ghí
- 1/8 tk. kurkuma
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/2 tk. római kömény
- 1 kis paradicsom
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Hámozzuk meg és aprítsuk fel apró kockákra a paradicsomot.
- Pattogtassuk ki a fekete mustármagot a ghíben, adjuk hozzá a római köményt és a paradicsomot, süssük egy percig.
- Adjuk hozzá a rizs, a vizet, a kurkumát és a sót.
- Forraljuk fel, vegyük a tűzhelyet takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön főzzük 15-20 percig
Tarkabab dhál-lal és spenótos házisajttal ajánljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése