- 1/2 csésze baszmati rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1/4 csésze kaliforniai paprika apróra vágva
- 1/4 csésze petrezselyem gyökér apróra vágva
- 1/4 csésze cukkini apróra vágva
- 1/8 csésze mandula apróra vágva (opcionális)
- 1 és 1/2 tk. Vata csurna vagy: 1/8 tk. bors, 1/4 tk. kurkuma, 1/4 tk. koriander, 1 csipet aszafoetida
- Alaposan mossuk meg előre a rizst és szárazon pirítsuk meg egy serpenyőben
- Közben forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót, és a rizst, tegyünk rá fedőt és pároljuk 15-20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
-Pirítsuk meg ghíben a fűszereket és a zöldségeket, majd keverjük a rizshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése