2011. február 3., csütörtök

Pakora - bundában sült zöldségek

Hozzávalók
Vata:
  • 4 és 1/2 ek. baszmati rizsliszt
  • 4 és 1/2 ek. búzaliszt
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 4-5 ek. víz
  • 1 ek. vata csurna vagy: 1/8 tk. aszafoetida, 1/8 tk. fahéj, 1/4 tk. paprika, 1/4 tk. gyömbér, 1/4 tk. kurkuma, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. cukor
  • Zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, édes burgonya, vajtök, cukkini, patiszon, spárga
 Pitta:
  • 3 ek. csicseriborsó liszt
  • 3 ek. baszmati rizs liszt
  • 3 ek. búzaliszt
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 4-5 ek. víz
  • 1/2 ek. pitta csurna vagy: 1/8 tk. kurkuma, 1/8 tk római kömény, 1/8 tk. gyömbér, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. cukor, 1/4 tk. édeskomény, 1/4 tk. fahéj
  • Zöldségek: karfiol, brokkoli, krumpli, édes burgonya, fehérrépa
Kaffa: 
  • 3 ek. csicseriborsó liszt
  • 3 ek. baszmati rizs liszt
  • 3 ek. rozsliszt
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 1/4 tk. só
  • 4-5 ek víz
  • 1/2 ek. kaffa csurna vagy: 1/8 tk. kurkuma, 1/8 tk aszafoetida, 1/8 tk. fahéj, 1/2 tk. koriander, 1/2 tk. fekete bors, 1/4 tk. paprika, 1/4 tk. gyömbér, 1/4 tk. cukor
  • Zöldségek: sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, krumpli, padlizsán, patiszon, spárga, cukkini, spenót
Ekészítés:

- A tésztához keverjük össze a liszttel a fűszereket és a sütőport, majd adjunk hozzá a vizet (sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk).
- Hempergessük meg a zöldségeket lisztben, mártsuk a tésztába, majd süssük ki a forró ghíben vagy olajban. Érdemes egyszerre egy fajta, azonos méretű zöldségeket sütni, hogy mind rendesen átsüljön.
- Forrón, csatnival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése