- 1 és 1/2 csésze fehérliszt vagy csapati liszt
- 3 evőkanál ghí
- 8 evőkanál vaj vagy növényi olaj (a sütéshez)
- 1/4 csésze joghurt
- 1/2 teáskanál só
A töltelék hozzávalói:
Kaffa:
- 1/4 csésze zöldborsó
- 1/4 csésze karfiol
- 1 közepes krumpli
- 1/4 tk. római kömény
- 1/4 tk. őrölt koriander
- 1/4 tk. só
- 1/2 tk. friss gyömbér
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1 és 1/2 tk. Vata csurna vagy 1/4 teáskanál kurkuma
- 1/2 teáskanál édeskömény
- 1/4 tk. bors
- 1 krumpli
- 2 ek. ghí
- 1/4 csésze zöldborsó
- 1/4 csésze karfiol
- 1/4 tk. római kömény
- 1/2 ek. cukor
- 2 ek. kókuszreszelék
- 1/2 tk. édeskömény
- 1 és 1/2 tk. pitta csurna vagy 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. őrölt koriander
- 1/4 tk. só
- 1 édes burgonya
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/4 tk.só
- 1/4 tk. bors
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/4 csésze zöldborsó
- 1/4 csésze petrezselyemgyökér
- 1/2 tk. görögszéna
- 1 tk. vata csurna
- 1/4 tk. római kömény
- 1/8 tk. aszafoetida (hing)
- A zöldségeket megpároljuk (a legcélszerűbb pároló edényben, így nem törik össze a karfiol).
- Pattogtassuk ki a fekete mustármagokat ghíben, aztán adjuk hozzá a gyömbért, a csurnát, majd a többi fűszert. Lassú tűzön süssük kb. egy percig, majd adjuk hozzá a zöldségeket.
- Alaposan keverjük össze a zöldségeket a fűszerekkel, majd hagyjuk kihűlni.
- A tésztát gyúrjuk át még egyszer, formáljunk belőle 12 egyforma nagyságú gombócot, majd takarjuk le őket a konyharuhával.
- Az első gombócot nyújtsuk ki, kb. 12-15cm átmérőjű koronggá, majd vágjuk félbe.
- Az egyik félkörből formáljunk tölcsért, és jól nyomkodjuk össze a széleit, nehogy kinyíljon sütés közben.
- Töltsük meg 2/3-ad részig a töltelékkel, majd jól tapasszuk össze, és ujjainkkal "fonjuk" be a széleit.
- Ugyanígy készítsük el a többi szamoszát is.
- Kb 180 fokos ghíben vagy olajban süssük aranybarnára őket, egyszerre 3-4 darabot tehetünk a serpenyőbe.
- Tálalhatjuk hagyományosan paradicsom csatnival, vagy mentás-kókuszos ananász csatnival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése