- 1/2 csésze csicseriborsó
- 2 csésze víz
- 1/2 csésze felkockázott padlizsán
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. őrölt római kömény
- 1 csipet aszafoetida (hing)
- 1/4 tk. pirospaprika
- 1 ek. lime vagy citromlé
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. bors
- 2 ek. napraforgó olaj
- 1 ek. apróra vágott koriander levél
- Áztassuk be a csicseriborsót éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a csicseriborsót és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük kb 1/2 órát.
- Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, adjuk hozzá a padlizsánt és a többi fűszert, pirítsuk 10-15 percig, majd adjuk az egészet a félig főtt csicseriborsóhoz.
- Főzzük tovább, míg a csicseriborsó teljesen megpuhul (kb. 30 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése