- 1/2 csésze rizs
- 1 csésze víz
- 1/8 tk. só
- 1/4 csésze friss házisajt felkockázva
- 2 ek. beáztatott mazsola
- 1/4 kaliforniai paprika felaprítva
- 1/2 tk koriander mag
- 2 ek. pirított napraforgó mag
- 1 ek. apróra vágott gyömbér
- 1 tk. fekete bors megőrölve
- 1 ek. koriander levél
- Alaposan mossuk meg a rizs
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, tegyünk rá fedőt és pároljuk 20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért, majd a koriandert és a paprikát.
- Tegyük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a fűszereket, a sajtot, a napraforgó magot és a mazsolát.
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése