- 1/2 csésze feles sárgaborsó
- 1 és 1/2 csésze víz
- 1 paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1/4 csésze felkockázott krumpli
- 1/3 csésze felaprított káposzta
- 1/2 babérlevél
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. édeskömény mag
- 1 ek. apróra vágott gyömbér
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/4 tk. só
- 1 ek. apróra vágott koriander levél
- Áztassuk be a feles borsót éjszakára, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a krumplit, a babér levelet és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük.
- Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, pirítsuk meg először a gyömbért, adjuk hozzá a káposztát, paradicsomot, a sót, az édesköményt, és kb 5 percig pirítsuk, majd adjuk a borsóhoz.
- Főzzük tovább, míg a borsó teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése