- 1/2 csésze rizs
- 1 csésze víz
- 1/4 csésze kockákra vágott házisajt
- 2 ek. sárga mazsola
- 1/4 csésze paprika (piros kaliforniai paprika)
- 1/4 tk. koriander mag
- 1/8 tk. só
- 1-2 ek. feldarabolt mandula
- 2 ek. korianderzöld
-Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, lefedve, lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd hagyjuk 5-10 percig állni.
- Pirítsuk meg a ghíben a házisajt kockákat és a mandulát arany színűre, adjuk hozzá a koriander magokat, a paprikát és a mazsolát.
- Szedjük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a pirított összetevőket.
- A felaprított koriander leveleket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése