2014. november 8., szombat

Fekete Lencse

Hozzávalók:
  • 3/4 csésze fekete lencse
  • 1,5 csésze víz
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/4 csésze felkockázott édesburgonya
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. ghí
  • 1/4 sárga kaliforniai paprika apróra vágva
  • 1/2 tk. édeskömény mag
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1,5 ek. tejszín
Elkészítés:
- Mossuk meg a lencsét és öntsük forrásban lévő vízbe.
- Közepes hőfokon főzzük 30 percig, közben adjuk hozzá a kurkumát, az édesburgonyát és a sót.
-  Egy serpenyőben pirítsuk meg a paprikát ghíben, adjuk hozzá az édesköményt majd az őrölt koriandert.
- Amikor a paprika megpuhult, adjuk a lencséhez.
- Főzzük tovább, míg a lencse és az édesburgonya puhára fől.
- Tálalás előtt 5 perccel keverjük bele a tejszínt, és ha szeretjük, szórjunk rá korianderzöldet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése