Hozzávalók:
- 1/4 csésze basmati rizs
- 1/4 csésze mungóbab (sárga, felezett)
- 2,5 csésze víz
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk kurkuma
- 2 tk. koriander
- 2 ek. apróra vágott koriander levél
- 1/3 csésze zöldbab
Váta egyensúlyozására
- 2 tk. friss gyömbér apróra vágva
- 2 tk. ghí
- 2 ek. tjszín
- 1/2 csésze sütőtök
- 1 tk. kardamom
- 1 ek. oliva olaj
- 1/2 csésze édesburgonya apróra vágva
- 1/2 tk. fekete mustármag
- 1/3 tk. pirított római kömény
- 1/2 csésze apróra vágott burgonya
- 1 ek. napraforgó olaj
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a dhalt és a rizst, főzzük egy órát.
- Válasszuk ki a diétánknak megfelelő fűszereket vagy csurnát
- Pirítsuk meg a fűszereket és a zöldségeket és adjuk a masszához.
- Főzzük további fél órát, mííg a zöldségek is megpuhulnak (a rizs és a dhal szétfő)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése