2014. november 8., szombat

Kedgeree (khichari)

Könnyű esti étel

Hozzávalók:
  • 1/4 csésze basmati rizs
  • 1/4 csésze mungóbab (sárga, felezett)
  • 2,5 csésze víz
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk kurkuma
  • 2 tk. koriander
  • 2 ek. apróra vágott koriander levél
  • 1/3 csésze zöldbab
+

Váta egyensúlyozására
  •  2 tk. friss gyömbér apróra vágva
  • 2 tk. ghí
  • 2 ek. tjszín
  • 1/2 csésze sütőtök
Pitta egyensúlyozására
  • 1 tk. kardamom
  • 1 ek. oliva olaj
  • 1/2 csésze édesburgonya apróra vágva
Kapha egyensúlyozására
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1/3 tk. pirított római kömény
  • 1/2 csésze apróra vágott burgonya
  • 1 ek. napraforgó olaj
Elkészítés:
-  Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a dhalt és a rizst, főzzük egy órát.
- Válasszuk ki a diétánknak megfelelő fűszereket vagy csurnát
- Pirítsuk meg a fűszereket és a zöldségeket és adjuk a masszához.
- Főzzük további fél órát, mííg a zöldségek is megpuhulnak (a rizs és a dhal szétfő)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése