- 1/2 csésze felezett mungóbab
- 1 és 1/3 csésze víz
- 1/2 csésze sütőtök apróra vágva
- 1/4 tk. kurkuma
- 1 tk. fekete mustármag
- 1/2 tk. koriander, frissem megőrölve
- 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
- 1 friss curry levél
- 2 tk. ghí
- kb 1/2 tk. só (ízlés szerint)
- 1 ek. friss korianderzöld
- 1 tk. citromlé
- Mossuk meg a mungóbabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Adjuk hozzá a sót és a kurkumát.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon pattogtassuk ki a mustármagokat ghíben, adjuk hozzá a gyömbért és a sütőtököt, pirítsuk néhány percig.
- Adjuk a fűszereket a dhalhoz, fedjük le és főzzük kb 20 percig.
- Őröljük meg a koriander magokat, és a főzés vége felé adjuk a dhalhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a korianderzöldet és a citromlét.
- Rizzsel vagy levesként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése