- 1/2 csésze vesebab (kidney beans)
- 1,5 csésze víz
- 1/2 csésze felkockázott burgonya
- 1/4 csésze felkockázott padlizsán
- 1/2 csésze apróra vágott paradicsom
- 2 ek ghí vagy olíva olaj
- 2 ek. apróra vágott korianderzöld
- 1 csipet fahéj
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. szárazon pirított édeskömény
- 1 tk. őrölt koriander
- 1/2 tk. só
- 2 tk. tejszín
- Áztassuk be éjszakára a babot egy csipet szódabikarbónával.
- Öblítsük le és szárítsuk meg a babot.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a babot, a burgonyát, a padlizsánt, a fahéjat és a kurkumát.
- Alacsony hőfokon főzzük 45 percig.
- Pirítsuk meg az őrölt koriandert és a paradicsomot ghíben.
- Pirítsuk meg szárazon az édeskömény magokat, és a főzés utolsó 15 percében adjuk a babhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg korianderzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése