- 2/3 csésze vörös lencse
- 1,5 csésze víz (ha hígabb dhalt szeretnénk, lehet több is)
- 2-3 ek. ghí
- 2 ek. tejszín
- 1/2 csésze apróra felkockázott sütőtök
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1/2 tk. só
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/4 tk. görögszéna
- 1/2 tk. koriander
- 1/4 tk. apróra vágott friss gyömbér
- 1 tk. római kömény
- Mossuk meg a lencsét, és öntsük a forrásban lévő vízbe.
- Rakjunk rá fedőt és főzzük 20 percig.
- Sózzuk, adjuk hozzá a fahéjt, szerecsendiót, kurkumát, görögszénát.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért és a római köményt, majd öntsük bele az apróra vágott sütőtököt és süssük még 5-6 percig.
- Öntsük a fűszeres tököt a lencséhez, majd főzzük addig, míg megpuhul a tök (és a lencse).
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt.
Rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése