- 1/2 csésze sárga felezett mungóbab
- 1,5 csésze víz (ha hígabb dhalt szeretnénk, lehet több is)
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. só
- 1 tk. fekete mustármag
- 1 tk. római kömény (őrölve vagy egész)
- 1 csipet hing (asafoetida)
- 1,5 tk. őrölt koriander
- 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
- 1/4 csésze sága kaliforniai paprika
- 1/2 csésze paszternák (ha nincs, fehérrépa)
- 1 ek. ghí
- Mossuk meg a dhalt, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Tegyük hozzá a kurkumát és a sót, főzzük 20 percig.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a mustármagot, a gyömbért, a római köményt és az asafoetidát.
- Adjuk a zöldségeket a fűszerekhez, főzzük 5 percig, majd öntsük a dhalhoz.
- Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése