Hozzávalók:
- 1/2 csésze garbonzo bab (vagy csicseriborsó)
- 2 csésze víz
- 1/4 tk. kurkuma
- 1/2 tk. pirított édeskömény
- 1 ek ghí
- 2 ek. csicseriborsó liszt
- 2 ek kókusz
- 2 ek korianderzöld
- 1/4 ek. só (opcionális - főzés után sózd)
- 2 ek tejszín vagy joghurt
- Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet szódabikarbónával, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet a kurkumával, öntsük bele a babot majd közepes hőfokon főzzük kb. 1 órát vagy többet, míg meg nem puhul.
- Pirítsuk a csicseriborsó lisztet és a kókuszt világos arany színűre, majd keverjük a babhoz, hogy besűrítse. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy joghurtot, hogy szósz-jellege legyen.
- Tálalás előtt 5 perccel keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése