2011. január 31., hétfő

Kicseri (Kichari, Kedgeree)

A Kicseri egy nagyon könnyen emészthető étel.

Hozzávalók:
  • 1/4 csésze mungóbab (mung dhal)
  • 1/2 csésze baszmati rizs
  • 6 csésze víz
  • 1 evőkanál ghi
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál Vata-, Pitta- vagy Kaffa csurna
  • 1 evőkanál felaprított koriander levél
  • só ízlés szerint
Elkészítés:
Mossuk meg a rizst és a dhalt. Öntsük hozzá a vizet és forraljuk fel. Lassú tűzön főzzük kb. 55 percig, vagy ha sűrűbb masszát szeretnénk, még tovább. Külön serpenyőben forrósítsuk fel a ghit, és adjuk hozzá a fűszerkeveréket. Kb. 30 másodpercig pirítsuk, míg az illata erőteljesebben érződik, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égessük le. Ha elkészült, öntsük az ételhez. Adjuk hozzá a sót, a koriander leveleket és a citromlét, alaposan keverjük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése